Agora miniconferentie ’Met de Mantel der Liefde...’ - meld je aan
Agora miniconferentie ’Met de Mantel der Liefde...’ - meld je aan

Aantal weergaven: 328

Wat is de waarde van een brede benadering van palliatieve zorg? Tijdens deze miniconferentie delen we graag inzichten met je en willen we laten zien hoe mantelzorgers de laatste levensfase van hun dierbare ervaren.

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft in 2002 een definitie van palliatieve zorg geformuleerd die een holistische benadering bepleit. Een brede benadering van palliatieve zorg waarbij aandacht is voor vier dimensies van zorg: de lichamelijke, psychische, sociale en spirituele dimensie. 

Agora liet onderzoeksbureau IQ healthcare onderzoek doen onder bestuurders, zorgverleners en cliënten in twee verpleeghuizen om te ontdekken hoe zij deze brede benadering van palliatieve zorg waarderen. Ook was er aandacht voor naasten, de mantelzorgers, die niet alleen maar zorg verlenen, maar ook elke dag hun eigen leven en zorgen om het naderende einde van hun geliefde opzij schuiven. 

Agora wil graag de resultaten van het onderzoek met je delen.

Kom naar de miniconferentie 'Met de Mantel der Liefde...' 


Voor wie
We nodigen zorgprofessionals en managers in (palliatieve) zorg en welzijn van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Blik op de toekomst
Tijdens deze ochtend vertellen we je over de inzichten die het onderzoek opleverde en schetsen we een toekomstbeeld. Welke randvoorwaarden zijn bijvoorbeeld nodig om een brede benadering van palliatieve zorg in zorgketens in Nederland te realiseren?  

Mantelzorgmonologen
In een voor de palliatieve zorg aangepaste theatervoorstelling ‘Mantelzorgmonologen’ komen de wensen, verlangens en hobbels van mantelzorgers aan de orde. De bestaande voorstelling is speciaal voor Agora en de palliatieve zorg veranderd.

Locatie, datum en tijd
Dinsdag 30 oktober 9.30 - 13.00 uur
Aansluitend bieden we je een lunch aan. Bij aanmelding kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken.
Postillion Bunnik

Aanmelden
Mis het niet, meld je nu aan voor de miniconferentie!


Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen