Training ’Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?’
Training ’Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?’

Aantal weergaven: 2320

In de training onderzoek je je eigen reactiepatronen op slecht nieuws, hoop en wanhoop bij mensen in de palliatieve fase die je ondersteunt. Om van daaruit je handelingsperspectief te verruimen.

In de palliatieve fase krijgen mensen te maken met fysieke achteruitgang, opnieuw slecht nieuws, nieuwe confrontaties met hun sterfelijkheid en hun toekomstperspectief, verlies ed. Reacties lopen uiteen van blijvende hoop op genezing tot wanhoop en willen sterven, waarbij mensen meestal laveren tussen hoop en wanhoop. 

Wat doet dit met jou? Hoe reageer jij? Hoe kun je het beste omgaan met slecht nieuws, hoop en wanhoop? Wat heb jij te bieden aan ondersteuning?

Training
In de training 'Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?' ontvang je informatie over de fasen in een progressieve ziekte. Je onderzoekt je eigen reactiepatronen om van hieruit je handelingsperspectief weer te verruimen, zowel op het gebied van behandelondersteuning als op het gebied van zelfzorg.

Doelgroep
Verpleegkundigen, fysiotherapeuten en paramedici (diëtisten, huidtherapeuten, ergotherapeuten) die ervaren zijn in het behandelen van mensen met kanker of palliatieve zorg bieden. 

Locatie 
Landhuis in de stad, te Utrecht


Informatie en aanmelding

Bekijk het programma.
Voor meer informatie of aanmelding ga naar Vestalia.nl


Bron: Vestalia

Auteur: Uit het veld

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen