5 maart: symposium 'Mantelzorg in de palliatieve fase'

Aantal weergaven: 263

Wat is er nodig om mantelzorgers in de palliatieve fase goed bij te kunnen staan? Ontdek het tijdens dit symposium van Movisie voor beleidsmakers van gemeenten en uitvoeringsorganisaties op lokaal of landelijk niveau.

Mantelzorgers en hun naasten hebben vaak een cruciale rol in de zorg voor de cliënt. Zeker in de laatste fase van het leven. Hoewel de focus vaak op de cliënt ligt in de palliatieve fase, heeft deze situatie ook op familie en vrienden veel impact. Passende aandacht en ondersteuning voor naasten is belangrijk om de zorg beter en langer te kunnen volhouden. 

Gemeenten en welzijnsorganisaties spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van mantelzorgers. Hoe kunnen beleid en werkprocessen van gemeente, zorg- en ondersteunings- organisaties zo ingezet worden dat de mantelzorger zich gesteund voelt? Tijdens dit symposium van Movisie krijg je er meer zicht op.

Programma
Wat kun je deze dag verwachten?

​Sessies*

  1. Expositie graphic novel ‘Naasten’, Maaike Haan en Jelle van Gurp - Radboudumc
  2. Communicatie over euthanasie en palliatieve zorg, Baldwin van Gorp - Universiteit Leuven
  3. Nazorg van mantelzorger, Klaas-Jan Rodenburg - directeur Landelijke Steunpunt Verlies 
  4. Van zorgcircus naar goede samenwerking en afstemming, Nicole Stadhouder -Teamleider Stichting de Brug, Marij Janssen, coördinator VPTZ  bij De Brug en Loek Wheeler - ervaringsdeskundige mantelzorger en vrijwilliger 

Inschrijven
Deelname is gratis, er is plaats voor maximaal 80 personen, wees er snel bij!

Bron: movisie.nl/agenda/symposium-mantelzorg-palliatieve-fase

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen