5 maart: Nationale bijscholingsdag Wmo Consulenten Nederland

Aantal weergaven: 319

Wmo Consulenten Nederland organiseert een bijscholingsdag voor Wmo consulenten. Agora geeft deze dag de workshop ‘Palliatief, maar nog lang niet terminaal: de rol van de Wmo-consulent’ volgen. Lees snel verder.

Op deze dag wordt de meest actuele kennis en kunde met je gedeeld en leer je diverse vaardigheden vanuit de praktijk. Je kunt kiezen uit verschillende workshops. Ervaringen uitwisselen en kennis delen, staan hierbij centraal. 
 
Workshop Agora
Wil je meer weten over welke rol je kunt spelen in de laatste levensfase van je cliënten en hun naasten? Volg dan de Agora workshop ‘Palliatief, maar nog lang niet terminaal: de rol van de Wmo-consulent’. Nu steeds meer mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, speelt ook de laatste levensfase zich steeds vaker af in de thuissituatie. Ook zullen er in de toekomst minder mantelzorgers zijn in verband met de toenemende vergrijzing. Deze ontwikkelingen raken natuurlijk heel duidelijk de thuissituatie van burgers, en dus jouw dagelijkse praktijk.

Het doel van de Wmo is om burgers te ondersteunen in hun zelfredzaamheid en participatie, zodat zij zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kunnen blijven. Het is voor mensen in de laatste fase van hun leven (of dat nu nog jaren duurt of een paar weken) erg belangrijk om zo goed mogelijk te kunnen leven. Het is hiervoor van belang dat professionals, vanuit de zorg maar ook vanuit het sociaal domein, aansluiten bij de wensen en behoeften die mensen in de laatste fase van het leven hebben. Ook jij kunt hierbij een rol spelen. 
 

Na deze workshop:

  • Weet je onderscheid te maken in de urgentie van het vraagstuk
  • Ben je je bewust van wat palliatieve ondersteuning is
  • Ken je de ontwikkelingen rondom geestelijke verzorging
  • Weet je wat de rol van de Wmo consulent kan zijn bij palliatieve ondersteuning

Weten wat andere deelnemers van de workshop vonden? Lees dan Eye openers voor Wmo-consulenten over palliatieve ondersteuning

Inschrijven
Inschrijven voor deze nationale bijscholingsdag kan via de website wmoconsulentennederland.nl

Locatie
Hotel van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht

Bron: www.wmoconsulentennederland.nl/nationale-bijscholingsdag
 

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen