5 april: Socrateslezing Carin Gaemers & Hugo Borst

Aantal weergaven: 202

Meer geld leidt niet tot betere zorg

Waarom gaat het altijd over geld en niet over kwetsbaarheid? Na hun Manifest Scherp op ouderenzorg is er nog steeds veel mis in de (ouderen)zorg, zien Carin Gaemers en Hugo Borst. Wat is er aan de hand? Dat onderzoeken ze tijdens de Socrateslezing op 5 april in de Rode Hoed in Amsterdam.

Met hun manifest Scherp op Ouderenzorg wisten Carin Gaemers en Hugo Borst bij de overheid € 2,1 miljard los te krijgen voor betere en menswaardiger zorg. Maar twee jaar later komen ze helaas tot de conclusie dat zelfs een miljardeninvestering daar geen garantie voor is. Wat als meer geld niet de oplossing is? In de Socrateslezing van het Humanistisch Verbond gaan de twee zorgambassadeurs voorbij aan geld, en verkennen ze een radicaal nieuwe kijk op het Nederlandse zorgsysteem. 

Waarom gaat het altijd over geld?
“Waarom lukt het maar niet het zo te organiseren dat iedereen de zorg krijgt die nodig is?”, vragen Gaemers en Borst zich af. “Waarom gaat het altijd over geld? Ligt de werkelijke oorzaak van dit onvermogen niet veel dieper dan de beruchte systemen in zorg? Hoe staat onze samenleving tegenover diegenen die meer hulp en zorg nodig hebben dan zij zelf kunnen organiseren? Wat zegt dat over onze houding tegenover kwetsbaarheid?”

In hun Socrateslezing nemen zij ons mee in hun zoektocht naar de antwoorden op deze vragen. Gelukkig, want met zorg naar elkaar omzien staat hoog op de agenda van het Humanistisch Verbond. Dus strijden we samen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt, zonder betutteling maar met werkelijke aandacht voor wie we zijn, wat we willen en kunnen.

Meer informatie en aanmelden: humanistischverbond.nl/socrateslezing

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen