4 februari: Wereldkankerdag 2020

Aantal weergaven: 292

De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Kanker zet je wereld op z'n kop. Kijk wat jij kunt doen op Wereldkankerdag 2020.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning onder de aandacht. 

Samenwerking zichtbaar maken en vergroten
In 2020 wil de organsitie van Wereldkankerdag steviger inzetten op het zichtbaar maken en het vergroten van de regionale samenwerking tussen zorgverleners. De eerste en tweede lijn, maar ook de formele en informele zorg rondom kanker weten elkaar steeds beter te vinden. Een sterk regionaal netwerk met korte lijnen, gerichte verwijzing en de focus op de patiënt draagt in hoge mate bij aan het leveren van de juiste zorg op het juiste moment.
 
Kijk wat jij kunt doen
Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er ook bij jou in de buurt zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Op en rondom Wereldkankerdag kun je het volgende doen:
 
 • Bezoek een evenement
  Door het hele land worden evenementen georganiseerd voor mensen die, op welke manier dan ook, met kanker zijn geconfronteerd. Bezoek een open dag, geniet van een verwenmoment of laat je informeren over behandelmethoden en zorgmogelijkheden. Bekijk de evenementen.
   
 • Vraag het de expert
  Op Wereldkankerdag wordt om 12.00 uur live vanuit het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis het programma Vraag Vandaag uitgezonden. Een online-uitzending over het laatste nieuws op het gebied van kankerbestrijding. Kijkers kunnen tot een uur na de uitzending via de online chat op de website van KWF of de Facebookpagina van KWF vragen stellen over kanker, preventie, behandelingen en klachten tijdens of na de ziekte. De vragen worden beantwoord door een panel van experts van de samenwerkende organisaties van Wereldkankerdag.
   
 • Laat je zien op sociale media
  Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z'n kop te zetten. Hiervoor kun je de hashtag #wereldkankerdag of #kijkwatjijkuntdoen gebruiken. 


Bron: organisatie Wereldkankerdag 2020

Auteur: Agora - Leven tot het einde

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen