1 oktober: Symposium Onderwijs Palliatieve Zorg

Aantal weergaven: 151

Palliatieve zorg: optimalisatie begint bij onderwijs

Kijk je naar de ziekte of zie je een mens? Een praktisch symposium voor onder andere docenten, beleidsmakers en ontwikkelaars in het zorgonderwijs. Organisatie is in handen van O2PZ.

Door de vergrijzing en verbetering van behandelingen kunnen patiënten geruime tijd in een palliatief zorgtraject blijven. Het bespreken van palliatieve zorg in de laatste fase, als iemand uitbehandeld is, is dan ook erg laat. Dat moet anders. Het moet eerder. Omdat daarmee alle zorg beter aangesloten kan worden op de mens achter de patiënt. De kwaliteit van leven en de behandeling wordt daarmee verhoogd. De verbetering begint bij het optimaliseren van het onderwijs over palliatieve zorg. Voor alle zorgprofessionals, op alle niveaus.

Hoe zou dat moeten? Welke middelen zijn daarvoor beschikbaar? O²PZ geeft antwoorden op deze en andere vragen tijdens het symposium Palliatieve zorg.

Programma
Het symposium start met een plenaire sessie waarna in kleine groepen een reeks workshops gevolgd kan worden. Tijdens de workshops krijg je handige tools aangereikt om palliatieve zorg te integreren in het onderwijs. Het volledige programma vind je op de website o2pz.nl.

Bron: O2PZ

Auteur: Agora - Leven tot het einde

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen