Overzicht materialen palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Aantal weergaven: 5711

Begeleid en ondersteun jij mensen met een verstandelijke beperking en ben je op zoek naar informatie over palliatieve zorg voor deze doelgroep? De Agora werkgroep biedt je een actueel overzicht van materialen aan.

De Agora werkgroep Palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking houdt al jaren een overzicht bij van materialen ter ondersteuning en inspiratie van mensen die werken in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De werkgroep heeft het overzicht inmiddels weer geüpdatet.

Ingedeeld op thema
Het overzicht bevat boeken, artikelen, onderzoeken en films ingedeeld op thema’s, zoals Communicatie, Besluitvorming rondom levenseinde, Dagelijkse praktijk, Ethiek en Afscheid en rouw. Met in de meeste gevallen een link naar de digitale versie.

Download het actuele overzicht materialen palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kennisplein Gehandicaptenzorg

Sommige items uit dit overzicht kun je binnenkort ook vinden op de pagina over palliatieve zorg op het Kennisplein Gehandicaptensector, die door Prisma wordt bijgehouden.

Publicatie Agora
Ook de publicatie 'Ervaringen en uitdagingen! Palliatieve zorg in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking' van Agora (2017) vind je terug in het overzicht. Heb jij de tips en aanbevelingen uit deze publicatie al opgepakt? Deel dan je resultaten en ervaringen met ons.

Mis je iets?

Mis je materialen in dit overzicht die je als ondersteunend ervaart bij de verdere ontwikkeling van palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Geef ze dan door aan mwulp@agora.nl 

Auteur: Marijke Wulp

Te downloaden documenten

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

1 reactie(s) op artikel "Overzicht materialen palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking"

Avatar image
Nicole Hopstaken
22-3-2018 13:54

Beste Hr/Mvr,

Bent u wellicht bekend met een digitaal levensboek voor mensen met een verstandelijke beperking?

Groet Nicole Hopstaken

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen

Nieuwsbrief Agora