Initiatieven palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
Initiatieven palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Aantal weergaven: 2792

Doe inspiratie op en deel je kennis en ervaringen

Laat je inspireren door mooie initiatieven rondom palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Begin oktober bracht Agora in samenwerking de publicatie 'Ervaringen en uitdagingen! Palliatieve zorg in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking' uit. Met de tips en aanbevelingen willen we zorgverleners, teams en managers van organisaties in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking concrete handvatten bieden en inspireren.

Initiatieven die elkaar versterken
De publicatie staat niet op zichzelf. Veel mensen en organisaties zetten zich in om palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te ontwikkelen en ondersteunen zorgverleners hun kennis en ervaring uit te bouwen. We delen graag enkele van deze initiatieven met je omdat ze elkaar kunnen versterken.

  • Het team van Middin Binnenklingen 24 begeleidt mensen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. Ze bezorgen hun bewoners een waardige oude dag met activiteiten, en bieden palliatieve zorg. Zelfs bij het afscheid hebben ze een belangrijke rol. Meer weten? Bekijk de film van dit mooie initiatief en het fotoverhaal op Facebook.


Deel erva
ringen met elkaar
Bovenstaande overzicht is niet volledig, maar het laat zien dat er al veel kennis en ervaring is. Deel kennis en ervaringen met elkaar binnen je organisatie en daar buiten en kijk eens bij elkaar in de keuken.  

Linda Tielen, teamleider Hospice Balade: ‘Het zou mooi zijn als er in Nederland meer hospicevoorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking zouden komen. Maar belangrijker nog is dat we in onze sector de kennis en ervaring op dit terrein meer gaan delen. Collega’s zijn in elk geval altijd welkom om eens een kijkje bij ons te komen nemen.’ (Bron: ZonMw).

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

IconClassfa-newspaper-o

1 reactie(s) op artikel "Initiatieven palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking"


W Aden
28-4-2018 08:45

Zeer trots op wat de Binnenklingen 24 uit Den Haag heeft neergezet. Ik heb er even deel van mogen zijn.

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen