Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?
Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?

Aantal weergaven: 1700

Training

Vestalia organiseert de training 'Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?' Je ontvangt concrete handvatten die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Patiënten in de palliatieve fase krijgen op een moment in deze fase te maken met fysieke achteruitgang, opnieuw slecht nieuws, nieuwe confrontaties met hun sterfelijkheid en hun toekomstperspectief, verlies ed. Reacties lopen uiteen van blijvende hoop op genezing tot wanhoop en willen sterven, waarbij patiënten meestal laveren tussen hoop en wanhoop.

Wat doet dit met jou?
Hoe reageer jij? Hoe kun je met slecht nieuws, hoop en wanhoop het beste mee omgaan? Wat heb jij te bieden aan ondersteuning? We bieden een training waarin je informatie ontvangt over de fasen in een progressieve ziekte. We onderzoeken jouw eigen reactiepatronen om hiervan uit je handelingsperspectief weer te verruimen, zowel op het gebied van behandelondersteuning als op het gebied van zelfzorg.
Kijk voor meer informatie en aanmelding op Vestalia

Doelgroep
Verpleegkundigen, fysiotherapeuten en paramedici (diëtisten, huidtherapeuten, ergotherapeuten) die ervaren zijn in het behandelen van oncologiepatiënten of palliatieve zorg bieden. 

Locatie 
Landhuis in de stad, te Utrecht


Bron: Vestalia

Auteur: Uit het veld

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen