Nieuws

Oproep: welke zorgorganisatie neemt deel aan onderzoek Agora?
Oproep: welke zorgorganisatie neemt deel aan onderzoek Agora?

Aantal weergaven: 2016

Onderzoek naar realisering palliatieve zorg in de praktijk

Eind 2016 heeft Agora een start gemaakt met een pilotonderzoek naar de waardering van palliatieve zorg. We zoeken nog een zorgorganisatie die wil deelnemen aan het onderzoek. Heeft u interesse? Laat het ons weten.

Wetenschappelijk onderzoeksbureau IQhealthcare verbonden aan de Radboud Universiteit voert een groot deel van het onderzoek uit. In het najaar van 2016 hebben zij een literatuur review gedaan. Aan de hand daarvan heeft het bureau in 2017 praktijkinformatie opgehaald bij bestuurders en zorgverleners van organisaties die deelnemen aan het onderzoek.

Doel
Agora wil met het onderzoek antwoord geven op twee vragen: 

  1. Wat is de waarde van een brede benadering - alle 4 dimensies - van palliatieve zorg in zorginstellingen, volgens bestuurders, zorgprofessionals en patiënten/cliënten (of hun naasten)?
  2. Wat zijn de voorwaarden voor de realisering van een brede benadering in zorgketens (zowel zorg- als welzijnsorganisaties)? 

Wilt u deelnemen met uw organisatie?
Binnen het onderzoek heeft Agora nog ruimte voor een zorgorganisatie die wil deelnemen. Een keten van zorgorganisaties die samenwerken in een regio is echter ook mogelijk. Het onderzoek omvat een aantal groepsinterviews met medewerkers in de organisatie en individuele interviews met circa 10 cliënten/bewoners. 

Meld u aan
Wilt u als organisatie of als samenwerkingsverband meedoen aan dit onderzoek en daarmee een beeld krijgen van uw eigen invulling van palliatieve zorg en eventuele obstakels? Meld u dan voor vrijdag 29 november aan bij Sandrina Sangers. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Auteur: Sandrina Sangers

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen