Nieuws

Infographic ‘Het landschap van palliatieve zorg’

Aantal weergaven: 2280

Het landschap van palliatieve zorg in beeld

Zoek je een overzichtelijk beeld van de organisaties die werkzaam zijn in de palliatieve zorg? Bekijk dan de infographic ‘Het landschap van palliatieve zorg' die stichting Fibula met Agora en IKNL ontwikkeld heeft.

De infographic ‘Het landschap van palliatieve zorg' laat zien dat er in de palliatieve zorg organisaties werkzaam zijn op vier niveaus: lokaal, regionaal, bovenregionaal en landelijk. Iedere partij heeft een eigen focus en verantwoordelijkheid in de ondersteuning van patiënten, naasten en zorgverleners.

Communicatie-instrument

Ben je werkzaam in de palliatieve zorg dan kan de infographic een handig instrument voor je zijn in je communicatie met collega's en organisaties. In enkele beelden kun je inzichtelijk maken hoe het landschap van de palliatieve zorg er op dit moment uitziet. 

Verzoek van netwerkcoördinatoren
Fibula heeft de infographic in nauwe samenwerking met Agora en IKNL ontwikkeld op verzoek van coördinatoren van Netwerken Palliatieve Zorg. In het Netwerk Palliatieve Zorg krijgen zij regelmatig vragen als Welke organisaties zijn er werkzaam in de palliatieve zorg? Hoe verhouden zij zich tot elkaar? De netwerkcoördinatoren hadden behoefte aan een beeld dat hun woorden ondersteunt bij het beantwoorden van deze vragen. Fibula laat de infographic periodiek actualiseren. 

Gebruik infographic

Je kunt in je eigen communicatiemiddelen verwijzen naar de infographic door te linken naar Het landschap van palliatieve zorg in beeld, met vermelding van de bron. 

Contact
Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Greet van der Zweep van stichting Fibula.

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen