Nieuws

Agora nieuwsbrief februari is uit
Agora nieuwsbrief februari is uit

Aantal weergaven: 718

Leven tot het einde

De Agora nieuwsbrief februari is uit. Met informatie over activiteiten van Agora, mooie ervaringenverhalen en actualiteiten rondom eindigheid en leven tot het einde.

2018 is alweer 1,5 maand van start. Een jaar vol nieuwe plannen en uitdagingen ook voor de palliatieve zorg, zoals bleek uit het Algemeen Overleg Wijkverpleging / Dementie / Palliatieve zorg op 25 januari jl

Agora was blij te vernemen dat het belang van geestelijke begeleiding in palliatieve zorg in de politiek breed gedragen wordt. En dat er aandacht gevraagd wordt voor het verbeteren van de toegang tot geestelijke begeleiding en de bekostiging hiervan. Dat er meer duidelijkheid moet komen over wanneer palliatieve zorg mag starten. En mensen voldoende tijd krijgen na te denken over welke palliatieve zorg zij nodig hebben.
Omdat er nog veel vragen zijn van de Kamer en openstaande moties die onder Staatssecretaris Van Rijn zijn ingediend, zegde minister Hugo de Jonge de Kamer toe in april te komen met een brief over de palliatieve zorg. Wij zien uit naar de inhoud van deze brief.

Zoals je in de nieuwsbrief kunt lezen, pakt Agora in 2018 een aantal interessante activiteiten op. We willen eraan bijdragen dat er meer aandacht komt voor de psychosociale dimensie van palliatieve zorg en maken plannen om een nieuwe werkgroep rond dit thema op te zetten. Met Fibula werken we verder aan het verbinden van gemeenten en Netwerken Palliatieve Zorg en het bevorderen van de onderlinge samenwerking. We laten studenten ook dit jaar kennismaken met thema's s rond leven tot het einde en het levenseinde. Want met praten en nadenken over de laatste levensfase en hoe je hierin een belangrijke rol kan spelen als toekomstig arts, kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Meer weten? Lees de Agora nieuwsbrief februari 2018 online.

Abonneren

De volgende nieuwsbrief van Agora verschijnt in april. Nog niet geabonneerd? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen