Nieuws

Vooraankondiging Internationale Dag Palliatieve Zorg 2017

Aantal weergaven: 2420

Aandacht voor de breedte van de palliatieve zorg

Op zaterdag 14 oktober 2017 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Agora, Fibula en IKNL brengen de dag landelijk onder de aandacht en roepen iedereen op activiteiten te organiseren voor eigen doelgroepen. Doe mee!

De dag van de palliatieve zorg is een belangrijk moment om burgers, patiënten, naasten, informele en formele zorgverleners bewust te maken van het bestaan van palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. Zodat mensen ontdekken welke keuzes zij zelf kunnen maken en hoe belangrijk het is om tijdig de laatste fase van het leven te bespreken.

Breedte van de palliatieve zorg
De insteek van Internationale dag van de Palliatieve zorg (IDPZ) 2017 is het laten zien van de breedte van de palliatieve zorg. Er zijn zoveel organisaties en mensen betrokken bij mooie initiatieven in Nederland die samen bijdragen aan de palliatieve zorg. Dat willen we onder de aandacht brengen. We roepen dan ook iedereen op die betrokken is bij de palliatieve zorg activiteiten te organiseren voor eigen doelgroepen. Laat zien waar jij of jouw organisatie voor staat en voor wie je er bent en breng het via landelijke, regionale en lokale (social) media onder de aandacht. 

Breng jouw initiatief onder de aandacht
We doen een beroep op:

  • Netwerken Palliatieve Zorg om lokaal invulling te geven aan deze dag
  • Leden van de Coalitie Van Betekenis tot het Einde, beroepsgroepen, patiëntenorganisaties, organisaties voor vrijwilligers en mantelzorgers om activiteiten te organiseren voor eigen doelgroepen
  • Organisaties in Nederland die betrokken zijn bij de palliatieve zorg om de deuren open te zetten voor het publiek
  • Mensen die palliatieve zorg een warm hart toedragen, via social media de aandacht te vestigen op deze dag

#IDPZ2017
In aanloop naar 14 oktober 2017 brengen Agora, Fibula en IKNL de dag landelijk onder de aandacht op hun websites en via social media. Breng je eigen initiatieven via social media onder de aandacht met de hashtag #IDPZ2017, dan verspreiden wij deze via onze social media. 

Zo bereiken en betrekken we mensen in heel Nederland bij palliatieve zorg.


 

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

IconClassfa-newspaper-o

Login of registreer om commentaar toe te voegen.