Ikwilmetjepraten.nu biedt tips om een gesprek te starten
Ikwilmetjepraten.nu biedt tips om een gesprek te starten

Aantal weergaven: 3932

Nooit te vroeg om over de laatste levensfase te praten

Vroeg of laat krijgt ieder mens met de dood te maken. Toch praten de meeste mensen maar weinig over deze laatste fase van het leven. Het is ook niet gemakkelijk om erover te praten, maar wel belangrijk!

Door het gesprek over de laatste levensfase aan te gaan, kun je elkaar helpen je gevoelens, gedachten en wensen te ordenen. Je kunt vooraf bedenken wat voor jou belangrijk is en praten over wat je nog zou willen doen, wat je wilt en wat je niet wilt.

Of misschien weet je het allemaal nog niet en worden dingen juist duidelijk door erover te praten. Er is niet één manier, maar er zijn wel een aantal zaken die je op weg kunnen helpen om in gesprek te gaan.

Als je van elkaar weet welke wensen er in deze laatste fase zijn, dan is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Op de campagnesite ikwilmetjepraten.nu vindt u meer informatie, tips om een gesprek te starten en ook persoonlijke verhalen. Hier kunt u ook iemand uitnodigen voor een goed gesprek. Daarmee is de eerste stap alvast gezet. 

De samenwerkingspartners in de coalitie 'Van Betekenis tot het Einde' zijn de initiatiefnemers van de campagne 'Ik wil met je praten'.

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegenMinnie - Blog Francien verpleegkundige ouderenzorg dinsdag 5 december 20172

Minnie - Blog Francien verpleegkundige ouderenzorg

“Geen zin in!”, brulde ze. Als ik niet zo verbaasd was geweest, had ik hard moeten lachen. Zo makkelijk gaf ik mij niet gewonnen.
Wat leeft er in palliatieve zorg in het zuiden van Nederland? woensdag 29 november 20170

Wat leeft er in palliatieve zorg in het zuiden van Nederland?

Het enthousiasme voor palliatieve zorg, hart voor de mensen waar het om draait en de drive het goede te doen. En…praten over het...
Tussenstand - Blog Christiaan Rhodius woensdag 22 november 20170

Tussenstand - Blog Christiaan Rhodius

‘Ik ga wel in de hoek zitten,’ schatert Arnold, ‘daar zit ik toch altijd al.’ Hij hangt zijn jas over de stoel van de...
RSS