Tips om een gesprek te starten op ikwilmetjepraten.nu
Tips om een gesprek te starten op ikwilmetjepraten.nu

Aantal weergaven: 4872

Laatste levensfase, nooit te vroeg om over te praten

Door het gesprek over de laatste levensfase aan te gaan, kun je elkaar helpen je gevoelens en wensen te ordenen. Op de vernieuwde website ikwilmetjepraten.nu vind je tips om een gesprek te starten of je wensen op papier te zetten.

Vroeg of laat krijgt iedereen met de dood te maken. Toch praten de meeste mensen maar weinig over de laatste levensfase of het levenseinde. Het is niet altijd gemakkelijk erover te praten, maar wel belangrijk. 

Tijdig stilstaan bij eindigheid
Door tijdig stil te staan bij je laatste levensfase en levenseinde, kun je vooraf bedenken wat voor jou belangrijk is en praten over wat je nog zou willen doen, wat je wilt en wat je niet wilt. Of misschien weet je het allemaal nog niet en worden zaken juist duidelijk door erover te praten. En als jij en je naasten van elkaar weten welke wensen en voorkeuren jullie hebben, is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Wacht daarom niet en bedenk of bespreek vandaag nog wat voor jou van waarde is.

Tips op ikwilmetjepraten.nu
Er zijn vele manieren om in gesprek te gaan. Op de vernieuwde website ikwilmetjepraten.nu vind je tips om een gesprek te starten, persoonlijke verhalen en antwoorden op veel gestelde vragen. Je kunt via de site ook iemand uitnodigen voor een gesprek. Zet jij de eerste stap?

Schrijf een brief aan je naaste
Ben je nog niet toe aan een gesprek? Dan kun je ook een brief schrijven aan je naaste waarin je onder woorden brengt wat je belangrijk vindt en hoe jij wilt leven tot het einde. Agora heeft een voorbeeldbrief en checklist gemaakt die je hierbij op weg kunnen helpen. Op de website ikwilmetjepraten.nu kun je alle documenten downloaden.

Praten met je arts
Een tijdig gesprek met je arts over de verwachtingen en wensen rond de laatste fase van je leven is ook cruciaal om in deze fase passende zorg te kunnen bieden. Op ikwilmetjepraten.nu vind je enkele video's ter inspiratie.

Coalitie Van Betekenis tot het Einde
De samenwerkingspartners in de coalitie 'Van Betekenis tot het Einde' zijn de initiatiefnemers van de campagne 'Ik wil met je praten'. 

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegenVoorbeeldbrief ‘Schrijf een brief aan je naaste’ woensdag 14 februari 20180

Voorbeeldbrief ‘Schrijf een brief aan je naaste’

Denk jij weleens na over de laatste fase van je leven? Praat je er weleens over? En zijn naasten bekend met jouw wensen? De voorbeeldbrief van...
Tips om een gesprek te starten op ikwilmetjepraten.nu vrijdag 5 januari 20180

Tips om een gesprek te starten op ikwilmetjepraten.nu

Door het gesprek over de laatste levensfase aan te gaan, kun je elkaar helpen je gevoelens en wensen te ordenen. Op de vernieuwde website...
Neem de tijd om te praten over wat van waarde is in je leven woensdag 13 december 20170

Neem de tijd om te praten over wat van waarde is in je leven

Het einde van het jaar is voor velen een moment van samenzijn met dierbaren. Maak tijd om met elkaar te praten over wat van waarde is. Nu, maar...
RSS