Agora - Leven tot het einde

Agora wil eindigheid een plek geven in het leven van mensen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde. 

Agora stimuleert als centrum voor beleidsondersteuning een palliatieve benadering in zorg en welzijn door te verbinden, signaleren, agenderen en communiceren en neemt hierbij patiënt en naaste als vertrekpunt.Wie werken er bij Agora?

Clémence Ross

Directeur

Conny Giesen

Beleidsadviseur online communicatie

Pascalle de Leeuw

Administrateur

Liset Ratelband

Beleidsadviseur communicatiestrategie

Marjolijn Schagen

Extern projectadviseur

Mieke Vink

Officemanager

José Weststrate

Beleidsadviseur

Marijke Wulp

Beleidsadviseur

Nieuws Agora

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg dinsdag 24 mei 20160

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Op zaterdag 8 oktober 2016 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op verzoek van de kerngroep Palliatieve Zorg hebben Agora, Fibula en IKNL dit jaar de voorbereiding van deze dag op zich genomen.
Schrijf een brief aan je naaste woensdag 11 mei 20160

Schrijf een brief aan je naaste

Op basis van het Stanford Letter Project is Agora gestart met 'Schrijf een brief aan je naaste'. Dit gebeurt in het kader van de coalitie Van betekenis tot het einde.
Oproep - Samenwerking formele en informele zorg dinsdag 3 mei 20160

Oproep - Samenwerking formele en informele zorg

Ken je voorbeelden waarin de samenwerking tussen formele en informele zorg voor ongeneeslijk zieke mensen goed loopt? Geef ze dan door aan Agora.
Oproep - Naar welke informatie over palliatieve zorg bent u op zoek? maandag 2 mei 20160

Oproep - Naar welke informatie over palliatieve zorg bent u op zoek?

Bent u een zorgprofessional? Help ons dan meer te weten te komen over de informatiebehoefte op het gebied van palliatieve zorg en vul de enquête in!
IDPZ 8 oktober 2016 maandag 2 mei 20160

IDPZ 8 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober 2016 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Het nationale thema zal in juni bekend worden gemaakt.
Palliatieve benadering in de praktijk vrijdag 29 april 20160

Palliatieve benadering in de praktijk

Clémence Ross, directeur Agora, sprak eind maart met bestuurders en professionals van drie netwerken palliatieve zorg in Noord-Holland Noord over de palliatieve benadering in de dagelijkse praktijk.
Oog en oor hebben voor hoe het echt met mensen gaat donderdag 7 april 20160

Oog en oor hebben voor hoe het echt met mensen gaat

Hoe kun je ervoor zorgen dat iemand niet alleen lichamelijk en psychosociaal maar ook spiritueel gezien goed sterft? Zorgverleners en vrijwilligers kunnen hierbij ondersteunen. Daarvoor is goed persoonlijk contact nodig.
Waar denk je aan bij de dood? donderdag 7 april 20160

Waar denk je aan bij de dood?

Iedereen krijgt te maken met de dood. Erover praten blijkt niet zo makkelijk te zijn. En wanneer doe je dat? Agora stelde voorbijgangers op de markt in Woerden de vraag 'Waar denk je aan bij de dood?' Van de antwoorden is een kort filmpje...
Schrijf een brief aan je naaste woensdag 6 april 20160

Schrijf een brief aan je naaste

In een communityproject hebben studenten een eerste Nederlandse versie gemaakt van de brief uit het Stanford Letter Project en deze voorgelegd aan een testpanel van 21 ouderen.
Palliatieve zorg is meer dan terminale zorg dinsdag 5 april 20160

Palliatieve zorg is meer dan terminale zorg

Zes studenten hebben in een communityproject onderzoek gedaan naar palliatieve zorg en wijkteams. Zij ontdekten in hun project het belang van vroegtijdige signalering van palliatieve zorg en daarmee dat goede palliatieve zorg meer is dan alleen...
Zorg voor levensvragen van ouderen dinsdag 5 april 20160

Zorg voor levensvragen van ouderen

Aandacht voor levensvragen hoort bij goede zorg, zeker als je ouder wordt, je gezondheid afneemt en mensen om je heen wegvallen. Zorgverleners moeten ouderen daarin ondersteunen. Dat lukt alleen in een goed persoonlijk contact.
Kwaliteitsstandaard levensvragen dinsdag 5 april 20160

Kwaliteitsstandaard levensvragen

Oog en oor hebben voor hoe het écht met mensen gaat. Wat is belangrijk voor ouderen en wat maakt voor hen de dag de moeite waard? Dat is voor ouderen goede zorg. De opname van de kwaliteitsstandaard levensvragen in het kwaliteitsregister...
Agora, Fibula en IKNL bundelen krachten binnen palliatieve zorg woensdag 30 maart 20160

Agora, Fibula en IKNL bundelen krachten binnen palliatieve zorg

Agora, Fibula en IKNL hebben een gezamenlijke ambitie voor krachtenbundeling rond de palliatieve zorg in Nederland. Het is een logisch vervolg op de intensievere samenwerking die Agora, Fibula en IKNL vorig jaar al hebben ingezet.
Wanneer praat jij over de dood? dinsdag 1 maart 20160

Wanneer praat jij over de dood?

Iedereen krijgt te maken met de dood. Maar wanneer denk je erover? En waar denk je dan aan? Agora vroeg het op de markt in Woerden.
Nieuws NPPZ donderdag 11 februari 20160

Nieuws NPPZ

In de afgelopen weken is er veel gesproken over nut en noodzaak van goede palliatieve zorg in Nederland door het AO en VAO palliatieve zorg. Daarbij was er ook veel aandacht voor het Nationaal Programma Palliatieve Zorg (NPPZ).

RSS
12